Havenonline

Stormen en hoogwater op komst

Eemshaven- Terwijl een groot deel van de schepen hun weg zoekt naar de veilige haven, zijn twee stormen op komst. Het lijkt erop dat het de komende dag erg onstuimig gaat worden. Twee stormen genaamd Dudley en Eunice zullen over ons land trekken. Dudley trekt woensdagavond en donderdag over, Eunice zal vrijdag ons land bereiken. Na deze twee storm gaat de wind zeker nog niet liggen, tot in ieder geval volgende week vrijdag blijft het hard waaien.

Tijdens Eunice op vrijdag kan de wind zelf toenemen tot windkracht 11, of terwijl zeer zware storm. Golfhoogtes op zee nemen toe tot ruim boven de zes meter en dat was nog niet alles. Vrijdag wordt ook nog springtij verwacht. De verwachtte waterstand in Delfzijl is in de nacht van vrijdag op zaterdag nu geschat op +353cm ten opzichte van NAP. In de Eemshaven is de verwachting +313cm ten opzichte van NAP.

Verwacht wordt dat storm Eunice weleens net zo zwaar kan worden als storm Ciara in 2020. Deze storm richtte toen veel schade aan langs de kust.

Foto uit het archief

Translate