Havenonline

Op de fiets door de Eemshaven

Eemshaven- Op de fiets door de Eemshaven, heb jij dat weleens gedaan? Ondanks dat het altijd harder waait in de Eemshaven, is het zeker de moeite waard. Wist je dat je op de fiets een hele andere kijk krijgt op de haven?

Wanneer je richting de Noordkaap fietst, het Noordelijkste puntje van Nederland, ga je met de fiets de dijk op en waan je je meteen in een hele andere wereld. De mooie wolkenluchten, het Wad en in de verte Borkum en als het helder is Juist, de Duitse kust en het windmolenpark boven Borkum. Vanaf de Noordkaap fiets je boven over de dijk, halverwege even naar beneden waar je dan op de Borkumkade uitkomt. Het hek door om een klein stukje verder op de Borkumkade weer de dijk op te gaan.

Het fietspad loopt dan verder tot de Borkumlijn, waar je onderweg vele mooie doorkijkjes tegenkomt. Op de dijk door de immense monopiles kijken, wat een futuristisch beeld geeft. Een blik werpende op de Eems, varen de schepen voorbij of liggen de schepen voor anker, zoals vanavond de Teunis Huibertus. De mooie wolkenluchten, welke schitteren in het water, kun je uiteraard ook niet missen.

Fietsend verder richting de Borkumlijn, zien we de Lone en Freja aan de kade van de Beatrixhaven. In de verte de componenten voor de bouw van het Hollandse Kust Noord windpark, met de Seajacks Scylla die al enkele onderdelen aan boord heeft. De loodstender Orion komt nog binnen varen en kijk je verder nog de haven in, ligt de verbrandde Fremantle Highway op de achtergrond.

De dijk af bij de Borkumlijn om daarna de tocht over de weg te vervolgen. Op het kruispunt bij de Borkumkade, kan men dan richting de Westlob om verder de haven in te duiken of de Borkumkade vervolgen. De Borkumkade volgend kom je langs de David, één van de grootste windturbines in de Eemshaven, en het verdeelstation van TenneT. Daarbij de grote opslagtanks van Vopak in de achtergrond.

Pak jij nu ook eens de fiets?

Translate