Havenonline

Nieuwe route naar Borkumlijn volop in gebruik

Eemshaven- Sinds kort is er voor de toeristen richting de Borkumlijn een nieuwe route opgezet. Waar normaal alle auto’s door de haven gingen, is de route naar de Borkumlijn nu als een ringweg om de Eemshaven aangegeven. Dit om het vakantieverkeer de haven te laten mijden.

De nieuwe route stuurt het verkeer vanaf de N46 of N33 richting de Kwelderweg, waarbij het verkeer de Kwelderweg moet volgen. Dit in tegenstelling tot de oude route door de haven, waarbij men via de Westereemsweg ging. Vanaf de Kwelderweg komt men op de nieuw aangelegde weg langs de Meeuwenstaartweg, die weer uitkomt op de Randselgatweg. Via de Randselgatweg naar de Borkumkade, om daarna de weg langs de dijk te vervolgen richting de Borkumlijn.

De route wordt al veelvoudig door het, met name Duitse, vakantieverkeer gebruikt. De oude route door de haven is daarmee dan ook een stuk rustiger geworden, wat de havenactiviteiten ten goede komt.

De rondweg, om bij de Borkumlijn te komen, is duidelijk aangegeven met nieuw geplaatste verkeersborden, die zowel Borkum als Groningen via N46, Delfzijl via N33 en Oldenburg in Duitsland aangeven.

Translate