Havenonline

Eerste LNG-terminal onderweg naar Nederland

Eemshaven- Het eerste hervergassingsplatform dat de Gasunie heeft gehuurd is inmiddels onderweg naar Nederland, zo meldt het Belgische bedrijf EXMAR vandaag.

De Gasunie heeft een vijfjarig contract gesloten met Gasunie voor de huur van het platform genaamd FSRU S188. Het platform zal als drijvende LNG-importterminal worden ingezet voor het EemsEnergyTerminal project. Middels het platform kan vloeibaar gas (LNG) worden omgezet in gas, om dit daarna via de bestaande leidingen weer naar alle huishoudens te transporteren.

De FSRU S188 wordt vervoerd op een afzinkbaar zware lading schip genaamd de Trustee. Dit schip kan tot een bepaalde diepgang afzinken, waarna het platform boven het dek van de Trustee wordt gesleept. Middels ballasttanks komt het schip dan weer naar boven en staat het aan dek van de Trustee. Het platform FSRU S188  heeft een lengte van 130 meter, een breedte van 33 meter en een diepgang van 7,90 meter. De Trustee waarmee het platform wordt vervoerd een lengte van 216,84 meter, een breedte van 44,50 meter en een diepgang van 10,50 meter.

De Trustee komt vanuit de stad Visakhapatnam in India en momenteel heeft de Trustee als bestemming Rotterdam.

Bron foto’s en informatie: EXMAR LinkedIn pagina

Translate