Havenonline

Defensie laat eigen locatie in Eemshaven bouwen

Eemshaven- Al vele jaren wordt vanuit de Eemshaven militair materieel verscheept. Met de roll-on/roll-of brug die de Eemshaven biedt, is de haven een ideale locatie om de vele goederen van defensie te verschepen. Het materiaal kan aan boord van de schepen worden gereden of wordt aan boord gehesen.

Voorheen maakte defensie gebruik van de oude locatie van SoCar maar deze werd in maart van dit jaar gesloopt. Alle activiteiten van defensie gaan vanaf de Buss Terminal en defensie huurt hiervoor dan ook een stuk grond. Echter zal defensie vanaf juli een permanent onderkomen hebben in de Eemshaven.

Defensie laat namelijk een kantoor bouwen, op het terrein van Buss. In januari zal de bouw van het gebouw van start gaan. Het gebouw kan worden ingezet, wanneer er verschepen zijn maar kan ook gebruikt worden voor bijvoorbeeld oefeningen. Bouwonderneming Gebr. Benus zal de bouw van het onderkomen op zich nemen, naar ontwerp van Maria Smits Nienhuis van Architectenburo Nienhuis en Hado B.V. Ingenieursbureau.

Bron: LinkedIn Bouwonderneming Gebr. Benus

Translate