Havenonline

Brand aan boord van schip

Eemshaven- Vanmorgen rond half elf werd de reddingboot Jan en Titia Visser voor een vaartuig met brand aan boord. Het bleek te gaan om de VM49, een oude politieboot, welke boven het eiland Borkum voer. De reddingboot van Borkum was inmiddels al ter plaatse. Ook de crewtender Eems Wave was vlakbij en heeft hulp geboden.

Uiteindelijk is de Eems Wave de VM49 te hulp geschoten en heeft deze geassisteerd om in de Eemshaven te komen. De boot werd uiteindelijk afgemeerd bij de drijvende steiger van Amasus.

Om half drie is de brandweer van Uithuizen nog gealarmeerd om een nacontrole te doen. De machinekamer is door de brandweer gecontroleerd en tevens is een CO-meting gedaan. De CO-meter gaf een erg hoge concentratie aan en het advies is dan ook te ventileren en morgen opnieuw een meeting te doen, zo meldt brandweer Uithuizen op Facebook.

De brandweer heeft tevens nog foto’s gemaakt voor de eigenaar zodat deze de schade kon zien, zonder de onveilige omgeving in te gaan. Rond 16 uur was de brandweer weer terug op de kazerne.

Translate