HavenonlineProjecten

Bouw van Vopak Solar Park van start

Eemshaven- De contouren van wat straks het Vopak Solar Park moet worden, zijn inmiddels al zichtbaar. De bouw van het zonnepark, dat straks moet verrijzen achter de opslagtanks van Vopak, is van start gegaan. De eerste palen voor de zonnepanelen worden geplaatst en het park is uitgezet met vlaggetjes. Het zonnepark zal straks een capaciteit krijgen van circa 25 megawatt, waarmee ongeveer 8.000 Nederlandse huishoudens kunnen worden voorzien van elektriciteit.

Rondom de Vopak Terminal bevindt zich 19 hectare grond waar het zonnepark zal worden gebouwd. De planning is dat het zonnepark in het derde kwartaal van 2021 de eerste groene stroom kan produceren en tevens leveren aan het elektriciteitsnet. De plannen voor de bouw van het zonnepark kwam in 2019 van de grond. Een joint venture tussen Groningen Seaports, Vopak en fondsen beheerd door Whitehelm Capital beheert het Vopak Solar Park.

Op de grond waar nu het zonnepark gebouwd wordt, was ooit het plan om extra Vopak opslagtanks te bouwen. Echter is dit nooit van de grond gekomen en is het bij de huidige elf tanks gebleven met een opslagcapaciteit van 681.115 kubieke meter.

 

 

Translate