Bedrijven

Nieuwe catamaran voor AG EMS

Singapore- Op de Penguin Shipyard International in Singapore wordt momenteel hard gewerkt aan de nieuwe catamaran voor AG EMS. Het schip genaamd Nordlicht II werd na het succesvol afronden van proefvaarten in Singapore, deze week opgeleverd.

De nieuwe catamaran is gebaseerd op het Incat Crowther 46-ontwerp, het grootste schip van de tekentafels van het Europese kantoor van Incat Crowther. De Nordlicht II zal worden ingezet op routes naar de Duitse eilanden zoals Borkum en Helgoland.

De Nordlicht II biedt ruimte aan maar liefst 450 passagiers, met daarbij nog 52 passagiersstoelen en tafels op het buitendek. Het hoofddek bestaat uit 248 stoelen met een grote kiosk en rekken voor kleinere bagage. Achter het hoofddek bevindt zich een speciale bagageruimte met daarachter tevens een accommodatie voor de bemanning.

Het bovendek is verdeeld in twee accomodaties. Een hut voor 111 passagiers midscheeps en business Clas hutten voor 96 passagiers, dit met uitzicht over het voordek. Deze twee passagiersdekken zijn verbonden middels een trappenhuis en lift. Het derde dek, bestaat uit het stuurhuis, de kantine voor het personeel en de hutten voor het personeel.

De Nordlicht II heeft een lengte van 46 meter en het schip kan een topsnelheid behalen van meer dan 36 knopen. De operationele snelheid is echter 33 knopen. De aandrijving wordt verzorgd door twee MAN 175D hoofdmotoren, die elk 2960 kW produceren.

Tevens heeft het schip een hoge boeg en beschikt het over uitstekende zeewaardigheidskenmerken met een bewegingsdempingssysteem bestaande uit T-foils en interceptors.

Bron: Incat Crowther

Translate