Havenonline

Romantika nog steeds in Kristiansand

Eemshaven- Al sinds 3 maart ligt de Romantika van de Holland Norway Lines (HNL) in de haven van Kristiansand. Inmiddels moesten meerdere afvaarten gecanceld worden omdat er geen plaats was aan de kade waar de HNL tot nu toe gebruik van maakte. Voor nu staat het schip weer voor 16 maart in het havensysteem, echter is ook hier nog niks zeker.

De Holland Norway Lines maakte sinds april vorig jaar gebruik van de zware lading kade in de Beatrixhaven. Echter wordt het sinds enkele weken steeds drukker aan deze kade. Verschillende projecten vinden op dit moment plaats vanaf de kade en in dat geval hebben de bedrijven achter de kade meer rechten dan de HNL.

Toen de HNL begon in april 2022 wisten zij al dat de kade per oktober in gebruik zou zijn voor deze projecten. Echter vanwege enkele vertragingen in deze projecten was het voor de Romantika tot februari geen probleem om de ligplaats te delen.

De HNL werkt aan een eigen voorziening in de Eemshaven. Echter moeten daarvoor aanpassingen worden gedaan aan infrastructuur. Hierdoor kan de HNL op dit moment alleen gebruik maken van de zware lading kade als de andere klanten daar geen gebruik van hoeven te maken.

Bron: Persbericht Groningen Seaports

Translate