Scheepvaart

Wind Innovation terug in Eemshaven voor windturbine upgrade project

Eemshaven- Op 1 april maakte C-Bed Floating hotels bekend dat zij een groot project hadden binnen gesleept. Vier windparken, drie landen en dit alles voor één project. Een logistieke uitdaging waar het accomodatieschip Wind Innovation voor gemaakt is.

De Wind Innovation is zeker geen onbekende voor de Eemshaven. Na kort geleden werkzaam te zijn geweest in het Trianel Borkum II windpark, is het schip nu terug in de Eemshaven. Het nieuwe project van de Wind Innovation is voor de windturbine bouwer MHI Vestas. Die momenteel ook haar windpark Deutsche Bucht vanuit de Eemshaven onderhoud. Het project van de Wind Innovation is een upgrade project van de bestaande windparken van MHI Vestas. Dit houdt in dat de windturbines bekeken worden en dat er eventueel onderhoud wordt uitgevoerd.

Het project omvat de windparken Burbo Bank Extension en Walney Extension in Engelse wateren, het Norther windpark in België en het Borkum Riffgrund 2 windpark in Duitsland. Voor dit laatste windpark zal de Wind Innovation gaan varen vanuit de Eemshaven.

Na een mobilisatie in de Eemshaven van twee dagen, vertrok de Wind Innovation vanmiddag rond 16 uur richting het Borkum Riffgrund 2 windpark. Hier arriveerde het schip rond 20:30 uur om aan de slag te gaan. Het Borkum Riffgrund 2 windpark bestaat uit 56 MHI Vestas windturbines met een totale capaciteit van 450 megawatt.

DHSS zal tijdens het upgrade project agent zijn voor de Wind Innovation en tevens MHI Vestas. Ondersteuning zal komen vanaf DHSS hun locatie aan de Beatrixhaven.

Translate