HavenonlineScheepvaart

Volle Eemshaven en mensen trotseren de storm Ciara

Eemshaven- Storm Ciara trekt vandaag over het land, met windstoten tot 145 kilometer per uur. Niet alleen in de kustregio’s is het oppassen geblazen, maar ook in het binnenland trekt Ciara over. Vanwege de storm is het een drukte van belang in de Eemshaven. Veel schepen zijn gisteravond of vannacht binnen gekomen om te schuilen voor de storm. Golfhoogten zijn toegenomen tot 7 meter en werken op zee is inmiddels onmogelijk geworden.

Bij de Buss Terminal is de giek van de kraan naar beneden en ook de Taillevent heeft haar kraan in de ruststand. De Beatrixhaven was afgeladen vol. Veel service schepen die in de windparken werken, maar ook baggerschepen, hebben de veilige haven opgezocht. Aan de zware lading kade lag de Ecodelta afgemeerd die maandag zal beginnen aan haar baggerwerkzaamheden in de Eemshaven. De openbare kade van de Beatrixhaven lag van het begin tot aan het eind vol met scheepvaart. De Windea La Cour, Esvagt Albert Betz, Siem Barracuda, Marinus G, Metta Maria, Acergy Viking, Taccola, Adhemar de Saint Venant en de Fugro Mercator.

De kraan van de Buss Terminal was niet de enige kraan die in de stormstand was gezet. Ook de kraan van Wijnne Barends was op een veilige positie gezet en tevens de kranen van de Saipem stonden in de ruststand.

Op de pier volop mensen die allen even de storm wouden ervaren. De één trotseerde de pier en de ander vond het na even kijken op de dijk wel weer mooi geweest.

Het laatste nieuws over de storm volgen? Bekijk het liveblog, klik hier!

Translate