Scheepvaart

TenneT sluit contract met DHSS voor Nederlandse offshore-activiteiten

Den Helder– DHSS, een Nederlandse aanbieder van offshore energielogistiek, heeft twee langetermijncontracten getekend met TenneT. De contracten zijn afgesloten voor de levering van opslag- en warehouse activiteiten voor reserveonderdelen van substations op zee en tevens het verzorgen van havenagentschap en logistieke diensten in de verschillende havens in Nederland.

Het eerste contract omvat de binnen- en buitenopslag van kabelreparatie onderdelen op verschillende DHSS-locaties. Daarnaast worden voor deze onderdelen de douanedocumenten verzorgd.
De komende tijd zullen de opslag- en warehouseactiviteiten worden uitgebreid met het oog op de verdere ontwikkelingen op het gebied van offshore wind in het Nederlandse deel van de Noordzee.

Naast de opslagactiviteiten bij de locaties van DHSS, zal TenneT ook gebruik maken van de havenlogistieke diensten van DHSS. Dit in de haven van IJmuiden, Eemshaven en Den Helder. Bij havenlogistieke diensten moet men denken aan scheepsagentschap en kadelogistieke diensten.

Directeur van DHSS, Wim Schouwenaar, waardeert het vertrouwen dat TenneT in DHSS heeft. ”Deze contracttoekenningen versterken onze samenwerking met TenneT de komende jaren. Het vertrouwen van TenneT in DHSS, stelt ons in staat om de flexibiliteit te garanderen in offshore energielogistieke diensten die ze nodig hebben om het landschap van offshore windparken op de Noordzee enorm te blijven ontwikkelen”.

Met de aanwezigheid van DHSS op A1-locaties in IJmuiden, Eemshaven en Den Helder kan het bedrijf 24/7 de klant assisteren op ad-hocbasis. Dit met name voor kritieke leveringen van reserveonderdelen.

Bron tekst en foto: DHSS

Translate