Scheepvaart

Symphony maakt een rondje

Eemshaven- Terwijl de Ievoli Ivory net de haven uit vaart, begon de dag begon voor het offshore schip Symphony met een rondje. Het schip lag afgemeerd in de Beatrixhaven en moest voor werkzaamheden draaien.

Los van de kade, met behulp van de bootlieden, om daarna het schip midden in de Beatrixhaven te draaien. Heel behoedzaam werd het schip langzaam gedraaid, waarna het stuurboord voor de kant kwam te liggen. Een mooi gezicht om dit imposante schip van alle kanten te kunnen bekijken.

De Symphony is eigendom van Jan de Nul. Het schip wordt ingezet als offshore support vessel en DP2 Trenching vessel. Dit laatste houdt in dat de Symphony in samenwerking werkt met een kabellegger. De Symphony heeft in dat geval een zogenaamde trencher aan boord. Een trenchers is een onderwaterrobot (ROV (Remote Operated Vehicle)) welke kabels kan ingraven na de installatie op de zeebodem door een kabellegschip. De ROV wordt dan aan boord van het schip bestuurd en kunnen tot een diepte van 2000 meter werken, afhankelijk van het type ROV.

De Symphony heeft een lengte van 130,20 meter, een breedte van 24 meter en een diepgang van 5,80 meter. Het schip kan accommodatie bieden aan 105 personen en kan een snelheid behalen van maximaal 16 knopen.

Translate