Scheepvaart

Spirit of Adventure begint aan eerste reis

Eemshaven- Zondag 30 augustus is het weer zover, een nieuw gebouwd cruiseschip van de Meyer Werft te Papenburg gaat beginnen aan de eerste reis. Het cruiseschip Spirit Adventure heeft op 24 juli jongstleden het bouwdok verlaten en voor het eerst water onder de kiel gekregen.

Vanwege de corona heeft de Meyer Werft dit keer geen schema gepubliceerd van hoe de reis gaat verlopen. Dit om ervoor te zorgen dat zo min mogelijk mensen naar de werf toekomen. Naar verwachting zal het schip morgenmiddag om half 2 starten met haar eerste reis. Dit wel afhankelijk van de weers- en getijomstandigheden. Het Emssperwerke bij Gandersum zal worden gesloten om het waterpeil in de Eems te laten stijgen. Dit betekent dat er voor overige scheepvaart geen doorvaart mogelijk is.

In juni vorig jaar werd nog het zusterschip van de Spirit of Adventure opgeleverd, de Spirit of Discovery. Dit schip deed op 11 juni 2019 de Eemshaven aan voor een kort bezoek. Voor de Spirit of Adventure is nog niet bekend of het schip naar de Eemshaven zal komen.

De Spirit of Adventure heeft een lengte van 236 meter en een breedte van 31,20 meter. Het schip heeft 554 hutten voor maar liefst 999 passagiers. Het schip kan een snelheid van meer dan 18 knopen halen. De Spirit of Adventure is onderdeel van de rederij Saga cruises en zal met name in Europa gaan varen, van Engeland tot aan de Noorse fjorden. Zowel de Spirit of Discovery als de Spirit of Adventure zijn met name ingericht voor de Engelse markt.

Update 30-08-2020: De Spirit of Adventure is om half 2 begonnen aan haar reis, onderweg naar de haven van Emden. Hier zal het schip verder worden afgebouwd. Wel zal het schip proefvaarten maken op de Eems.

Foto’s bij uitdokken Meyer Werft: Jeroen Houtman

 

Translate