Scheepvaart

Seaway Strashnov komt de Eemshaven binnen

Eemshaven- Een groot gevaarte wanneer de Seaway Strashnov de Eemshaven binnenkomt. Het enorme kraanschip van Subsea 7 is momenteel aan het werk met de installatie van monopiles in het Duitse windpark Kaskasi. Dit evenals de Sea Challenger en binnenkomt de Blue Tern.

De Seaway Strashnov kwam rond 10 uur vanochtend de Eemshaven binnen. Een beetje heiig en een waterig zonnetje, maar de omstandigheden waren verder prima voor het schip. De Seaway Strashnov had als bestemming de Julianahaven waar het weer drie monopiles zal gaan laden. De monopile is de fundatie van de windturbine die in zee wordt geplaatst.

Naast dat de Seaway Strashnov moderne technieken aan boord heeft voor zware hijsklussen, kan het schip maar liefst 5000 ton tillen op een afstand van 32 meter. Maximaal kan het schip 102 meter boven zeeniveau hijsen. Het schip kan accommodatie bieden voor 220 personen en heeft het een helidek zo groot dat het schip Sikorsky S-61 en S-92 helikopters kan ontvangen.

Het kraanschip heeft een lengte van 183,00 meter, een breedte van 47 meter en een diepgang van 10,90 meter. Wanneer de Strashnov de monopiles geladen heeft, zal de breedte van het schip maar liefst rond de 80 meter liggen. Het schip zal woensdagavond rond 22:00 uur weer vertrekken.

 

Translate