Scheepvaart

Platform Gabrus verlaat Eemshaven op winterse zondag (video)

Eemshaven- Op deze winterse zondag, met temperaturen rond het vriespunt, stond er in de Eemshaven iets groots op het programma. Het boorplatform Gabrus verliet vandaag de Eemshaven. Het platform heeft meer dan een jaar in de Eemshaven gestaan en met het vertrek van het platform komt de skyline van de Eemshaven er nu dan ook weer anders uit te zien.

Het vertrek van de Gabrus was eigenlijk voor zaterdag gepland, echter vanwege de dichte mist mocht de sleep niet vertrekken. Vandaag werd dan ook opnieuw een poging gedaan en gelukkig was het helder genoeg om de operatie door te laten gaan.

Voor de sleepklus van de Gabrus werd de assistentie van de zeesleper Maersk Tracker ingeroepen. De Maersk Tracker zal het platform richting Rotterdam slepen onder begeleiding van de sleepboot Multratug 3. In de haven werd de sleep begeleid door de sleepboten Waterstroom en Waterlines.

De Gabrus werd in de ochtend al van haar positie gesleept, zodat in het Doekegatkanaal de sleepverbindingen van de Maersk Tracker en Multratug 3 gemaakt kon worden. Rond 12:30 uur was het dan zover en kwam de sleep in beweging en zette zij koers richting de pieren van de Eemshaven. De passage van de pieren werd met alle voorzichtigheid gedaan vanwege de stroom. Bij het passeren werd dan ook goed rekening gehouden met de koers van de sleepboten en het platform.

Translate