Scheepvaart

LNG-tanker Adamastos verlaat Eemshaven

Eemshaven- De EemsEnergyTerminal is volop in bedrijf en de aanvoer van van LNG gaat gestaag door. Vandaag verliet weer een LNG-tanker de Eemshaven.

De Adamastos begon rond 13:15 uur met het losgooien van de trossen. Inmiddels lagen al vier sleepboten paraat om het schip te assisteren bij het verlaten van de Wilhelminahaven. Met een snelheid van 1,2 knopen kwam de immense LNG-tanker dan richting het Doekegatkanaal. Eenmaal gedraaid en met de boeg richting de pieren, werden twee sleepboten bedankt voor hun diensten. De laatste twee sleepboten werden buiten de pieren van de Eemshaven losgemaakt. Hierop kon de tanker haar weg vervolgen richting zee.

Het is altijd weer een uitdaging om deze enorme tankers de haven in en uit te krijgen. Niet alleen vanwege de lengte, breedte en diepgang maar ook vanwege de hoogte waardoor de schepen sneller wind vangen.

De Adamastas heeft een lengte van 299,07 meter, een breedte van 46,40 meter en een diepgang bij vertrek van 9,50 meter. Het schip is nog geen oude dame en pas twee jaar geleden in de vaart genomen.

Translate