Scheepvaart

Krachtpatsers van sleepboten aan het werk

Eemshaven- De twee nieuwe krachtpatsers van Wagenborg sleepdiensten zijn inmiddels beide druk aan de slag. Deze zondag begeleidden ze de uitgaande LNG-tanker Traiano Knutsen.

In september 2022 kwam de eerste van twee nieuwe sleepboten van Wagenborg aan in de Eemshaven. De sleepboot Waterlines, was de eerste nieuwe krachtpatser van Wagenborg die ingezet kon worden voor havensleepactiviteiten, zoals het binnenhalen van LNG-tankers. Niet lang daarna werd bekend dat Wagenborg een tweede sleepboot van hetzelfde type had aangekocht. De nieuwste aanwinst Waterland, is eind augustus ook te vinden in de haven.

Beide sleepboten zijn 80 tons ASD-sleepboten, welke in 2020 zijn gebouwd bij de Uzmar Shipyard in Turkije. De schepen zijn overgekocht door Wagenborg en hernoemd naar Waterlines en Waterland. De schepen hebben een lengte van 32 meter, een breedte van 13,20 meter en een diepgang van rond de 6 meter. De sleepboten kunnen een maximale snelheid behalen van 13 knopen. Verder beschikken de schepen over twee Caterpillar 3516C als hoofdmotoren. Ook hebben de schepen verschillende brandbestrijdingssystemen aan boord om assistentie te bieden bij scheepsbranden.

Translate