HavenonlineScheepvaart

Haven op zondag: 23 februari 2020

Eemshaven- Opnieuw een weekend met storm. Al was er aan het begin van de dag nog weinig van te merken, later op de dag trok de wind in hoog tempo aan. Veel schepen hadden al voor het weekend de Eemshaven opgezocht.

In de Beatrixhaven waren weer volop offshore schepen te vinden. De schepen zijn werkzaam in de verschillende windparken en liggen vanwege het weer binnen. Om te beginnen de Island Diligence die afgemeerd lag aan de zware lading kade. Verder de Windea La Cour, Fugro Mercator, Siem Barracuda en Esvagt Albert Betz. Ook de hopperzuiger Ecodelta lag vandaag aan de kant. Het schip zal morgen weer starten met haar baggerwerkzaamheden.

De loodstender Lyra kwam weer de Eemshaven binnen en in de Julianahaven waren ook nog meerdere schepen te vinden vandaag. De Lettland, Siegfried Lehmann, Despina en Fugro Frontier aan de kade van Wagenborg. De Blue Tern nog steeds bij Buss Terminal, ter voorbereiding op een nieuw project. In de Emmahaven, aan de kade van Sealane, was nog de Noordhoek Pathfinder te vinden.

Daarnaast, natuurlijk niet te vergeten, de Saipem 7000 die uit elke hoek van de Eemshaven wel is te zien.

Translate