Scheepvaart

Cruiseschip Spirit of Discovery meert af in de Eemshaven

Eemshaven- Vanmiddag, even na 16 uur, kwam het cruiseschip Spirit of Discovery de Eemshaven binnen. Het cruiseschip is de nieuwste aanwinst van de Meyer Werft te Papenburg. Na haar reis over de Eems op 26 mei heeft het schip eerst in de haven van Emden gelegen, voor verdere afbouw. Na verschillende proefvaarten kwam het schip vandaag aan in de Eemshaven.

Broekman Eemshaven Services wist het schip naar de Eemshaven te halen voor het uitvoeren van verschillende inspecties. Broekman zal dan, als agent van het schip, ook zorg dragen voor de Spirit of Discovery en de bemanning ten tijde van haar bezoek.

Het schip ligt momenteel afgemeerd aan de kade van Buss Terminal in de Julianahaven. Echter zal ze even na middernacht alweer vertrekken vanuit de Eemshaven.

De Spirit of Discovery heeft een lengte van 236 meter, een breedte van 31,20 meter en een diepgang van 7,1 meter. Het schip vaart onder de vlag van Engeland. De verwachting is dat het schip eind juni wordt opgeleverd aan de rederij Saga Cruises. Met de Spirit of Discovery brengt Saga Cruises een schip in de markt die plaats biedt aan 999 passagiers en waarbij volledig rekening is gehouden met de Engelse markt.

Translate