Cruiseschip AIDAcosma verlaat bouwdok bij Meyer Werft te Papenburg

Papenburg- Ondanks dat de cruisemarkt nog niet geheel hersteld is van de corona crisis, liep bij de Meyer Werft in Papenburg weer een nieuw cruiseschip van stapel. Het nieuwste schip genaamde AIDAcosma werd zaterdag uitgedokt en ligt nu in het basin voor de werf om verder af gebouwd te worden.

De AIDAcosma is een 337 meter lang cruiseschip gebouwd voor de rederij AIDA Cruises. De AIDAcosma is het zusterschip van de AIDAnova die in 2018 te water werd gelaten als ’s werelds eerste cruiseschip dat volledig op vloeibaar aardgas (LNG) vaart.

Ook de AIDAcosma is wederom gebouwd om op LNG te varen, middels Caterpiller/Mak motoren die voldoen aan de strengste milieueisen. Het schip is gebouwd met de focus op energie-efficiënte, warmteterugwinning, innovatieve elektromotoren, LED-verlichting, scheepsautomatisering en materialen die weerstand verminderen, waarbij rekening is gehouden met gewichtsoptimalisatie.

Het cruiseschip biedt plaats aan maar liefst 5228 passagiers. De gasten kunnen genieten van een ruim zwembad met glijbanen, een binnenspeeltuin en zelfs een atletiekbaan. Het schip heeft 20 dekken, met onder meer sauna’s met zeezicht, een overloopzwembad en 17 restaurants en 23 bars zodat geen gast ook maar iets te kort komt.

Foto’s uitdokken: Jeroen Houtman

close
Ontvang het laatste nieuws van Eemshavenonline nu wekelijks in je mailbox!
Translate