Scheepvaart

Cruiseschip AIDAcosma terug in Eemshaven

Eemshaven- Na vele proefvaarten op de Noordzee en tussendoor een havenbezoek aan Bremerhaven, keerde het cruiseschip AIDAcosma vandaag weer terug naar de Eemshaven. In eerste instantie was het de planning dat het schip rond half vijf naar de haven zou komen, echter was het schip vervroegd en zat de AIDAcosma al rond half drie tussen de pieren van de Eemshaven. De sleepboot Ginger ter assistentie vanwege de sterke ebstroom die voor de haven stond. Het schip is afgemeerd in de Julianahaven.

De Meyer Werft is nog steeds bezig met de laatste werkzaamheden aan boord van de AIDAcosma om het schip kant en klaar op te leveren aan diens eigenaar AIDA cruises. Het schip gaat straks cruises verzorgen in het mediterrane gebied vanuit Barcelona en Mallorca. De eerste vaarten staan al in april 2022 gepland.

Aan boord van het schip hoeven de 5200 passagiers zich zeker niet te vervelen. Het cruiseschip telt maar liefst twintig dekken, maar daarop een fitnesscentrum, 23 bars en clubs, 17 restaurants, zes zwembaden met waterglijbanen, klimmuur, een overloopzwembad, een spa en een casino. De AIDAcosma heeft een lengte van 337 meter, een breedte van 42 meter en een diepgang van 8,90 meter. Het cruiseschip vaart op de duurzame brandstof LNG, wat momenteel de meest milieuvriendelijke brandstof is voor zeeschepen

Translate