Scheepvaart

Cruiseschip AIDAcosma komt Eemshaven binnen (video)

Eemshaven- De haven vol met auto’s en vele mensen op de dijk. Het cruiseschip AIDAcosma lag achter de dijk en maakte zich klaar om de Eemshaven binnen te gaan.

Na haar eerste reis over de rivier de Eems, arriveerde het schip rond vijf uur voor de Eemshaven. De loods kwam om zes uur aan boord, wachten op de uitgaande scheepvaart en de AIDAcosma kon naar binnen. Rond kwart voor zeven passeerde het schip de pieren van de Eemshaven.

In de Eemshaven zal het schip de zogenaamde slingerproef uit gaan voeren. Dit wordt gedaan middels een tros op de kade en een sleepboot aan de achterzijde van het schip. Na de slingerproef zal de AIDAcosma zondagochtend, in alle vroegte, voor de kant gaan bij Buss Terminal in de Julianahaven. Aan de kade zullen nog verschillende werkzaamheden worden uitgevoerd, zoals het plaatsen van onderdelen aan boord. Verder wordt het schip gebunkerd en gaat het werk aan boord uiteraard gewoon door. Na haar bezoek aan de Eemshaven gaat het schip proefvaarten maken op de Noordzee.

De AIDAcosma heeft een lengte van 337 meter, een breedte van 42 meter en een diepgang van 8,20 meter. Het cruiseschip vaart op de duurzame brandstof LNG, wat momenteel de meest milieuvriendelijke brandstof is voor zeeschepen. Hoogtepunten aan boord van het schip is een ruim zwembad met meerdere waterglijbanen, een binnenspeeltuin en een atletiekbaan. Op zoek naar ontspanning, dat kan ook zeker aan boord van de AIDAcosma met maar liefst 17 restaurants, 23 bars, een sauna met zeezicht en een overloopzwembad.

Op het cruiseschip kunnen maar liefst 5228 passagiers genieten van alle luxe aan boord.

Translate