Scheepvaart

Containerschip kampt met problemen boven Langeoog

Noordzee- De Noordzee is één van de drukst bevaren zeeën in de wereld, met gemiddeld driehonderdduizend scheepsbewegingen per jaar. Met de toenemende  wereldhandel en tevens de vierentwintiguurseconomie, waarbij iedereen dag en nacht de beschikking heeft over internet om bestellingen te plaatsen, levert dit ook een toenemende drukte op de Noordzee op. Goederen moeten van alle continenten van de wereld naar Europa worden vervoerd met containerschepen die ook mee gaan in de tijd en steeds groter en geavanceerder worden. Gekeken naar al deze scheepsbewegingen is het dan ook bijzonder te noemen dat in de afgelopen dagen maar liefst drie schepen in problemen komen.

Na de bulkcarrier Juliette D die voor de kust van IJmuiden in problemen raakte en het containerschip Mumbai Maersk dat vast kwam te zitten boven Wangerooge. Nu opnieuw een containerschip dat kampt met problemen. Ditmaal het containerschip CMA CGM Cendrillon welke meldt dat zij ‘not under command’ zijn, ofwel het schip kampt met problemen waardoor het niet bestuurbaar is.

De stormachtige wind blijft maar aanhouden op zee en de scheepvaart heeft het dan ook zwaar op zee. Golfhoogtes die oplopen tot de zes à zeven meter.
De CMA CGM Cendrillon was onderweg naar het Duitse Bremerhaven toen het net boven het eiland Juist problemen kreeg.

Het containerschip ligt momenteel nog zeven nautische zeemijlen boven de kust van het eiland Langeoog. De snelheid van het schip is één knoop op dit moment. Zoals het nu lijkt zijn er nog geen assistentie schepen onderweg.

De CMA CGM Cendrillon heeft een lengte van 330,04 meter, een breedte van 42,80 meter en een diepgang van 12,40 meter. Het schip vaart onder de vlag van Malta.

UPDATE: De CMA CGM Cendrillon is vannacht rond 01:00 uur zonder problemen afgemeerd in de haven van Bremerhaven.

Translate