Scheepvaart

Cement carrier Shetland vanaf de werf naar de Eemshaven

Eemshaven- Na een reis over het Winschoterdiep en het Eemskanaal kwam de cement carrier Shetland vanavond even voor half 8 aan in de Eemshaven. Het schip komt rechtstreeks vanaf de scheepswerf Ferus Smit te Westerbroek.

Op 11 april van dit jaar werd bouwnummer 453 te water gelaten bij de scheepswerf van Ferus Smit, de Shetland. De scheepswerf heeft hiermee de derde cement carrier voor de joint venture JT Cement, een samenwerking tussen Erik Thun AB en KG Jebsen Cement, afgeleverd. Het schip is uitgerust met een voorstuwing door middel van LNG. Aan boord, een LNG tank van 200m3 geplaatst in het voorschip. Doordat het schip op LNG kan varen voldoet het aan de strengste emissiecriteria, tezamen met de nieuwe normen voor varen in milieu gevoelige gebieden.

De Shetland heeft een volledig geautomatiseerd laad- en lossysteem voor cement, middels perslucht. Het schip heeft een lengte van 105 meter, een breedte van 14 meter en een diepgang van 5 meter. De cement carrier werd vanavond door de sleepboten Waterpoort en Gruno IV afgemeerd in de Beatrixhaven.

Translate