Scheepvaart

Blue Tern vaart uit naar het Trianel Borkum II Windpark

Eemshaven- Na enige vertraging kon de Blue Tern vandaag dan eindelijk vertrekken. Het schip lag sinds 1 april in de haven en heeft in deze tijd drie windturbines aan boord genomen, bestaande uit torendeel, bladen en gondel. Vanmiddag om half 2 was het dan zover, de Blue Tern vertrok weer richting het Trianel Borkum II windpark voor haar tweede trip.

De Blue Tern zal in het windpark de drie windturbines volledig installeren, alvorens ze terug komt naar de Eemshaven om een nieuwe lading aan boord te nemen. Het schip zal in het windpark in totaal nog elf turbines moeten bouwen, waarvan nu drie staan. Na deze trip, zal de Blue Tern dus nog twee keer terug keren naar de Eemshaven om te laden.

Rederij Fred Olsen Windcarrier is eigenaar van de Blue Tern. Het jack-up kraanschip heeft een lengte van 115,21 meter, een breedte van 49,95 meter en een diepgang van 9,90 meter. Het Trianel Borkum II windpark wordt gebouwd vanuit de Buss Terminal in de Julianahaven. Het windpark zal straks een capaciteit hebben van 200 megawatt, wat opgewekt wordt middels 32 windturbines.

Translate