Scheepvaart

Baggerschip Alexander Von Humboldt komt Eemshaven in

Eemshaven- Het baggerschip Alexander Von Humboldt kwam vanochtend rond tien uur de Eemshaven binnen. Normaal is het schip werkzaam rondom Hamburg, echter kwam het schip voor bunkeren naar de Eemshaven.

De Alexander Von Humboldt was niet het enige baggerschip dat vandaag in de Eemshaven lag. Het schip werd vergezeld door de Tristao Da Cunha en Kaishuu van dezelfde rederij, Jan de Nul.

Het schip is een zogenaamde sleephopperzuiger. Middels grote pompen en motoren kan het schip zand, klei, slib en zelfs grind van de bodem zuigen. De schepen worden veelal gebruikt om vaarwegen op diepte te houden. De Alexander Von Humboldt heeft een beuninhoud van maar liefst 9.000m3.

Bijzonder aan de Alexander Von Humboldt is dat het schip op 100% hernieuwbare biobrandstofolie (BFO) van de tweede generatie vaart. De BFO werd in 2018 door GoodFuels geïntroduceerd. Het was de eerste brandstofequivalente biobrandstof van de 2e generatie die volledig gemaakt is van duurzame afvalstoffen in overeenstemming met de nieuwste Europese richtlijn voor hernieuwbare energie.

De Alexander Von Humboldt heeft een lengte van 120,53 meter, een breedte van 24,40 meter en een diepgang van 5,50 meter. Het schip is afgemeerd in de Beatrixhaven. Waar het altijd leuk is als er een variatie van schepen op één foto is te zijn. Bij aankomst van de Alexander Von Humboldt, de Windea Jules Verne en Esvagt Albert Betz op de achtergrond.

Translate