Scheepvaart

Armada 78 03 opvallende verschijning

Eemshaven- Vanmiddag kwam de opvallende verschijning Armada 78 03 de Eemshaven binnen. Het schip met haar felgroene en blauwe kleur is onderdeel van de vloot van Ocean Infinity.

De Armada 78 03 is het derde schip in een lijn van maar liefst acht schepen welke Ocean Infinity heeft laten bouwen. De schepen zijn ontworpen en gebouwd door VARD Noorwegen. Het grootste gedeelte van het schip werd gebouwd in Vietnam, waarna het schip naar Noorwegen is vervoerd voor verdere afbouw.

De schepen zijn voorbereid op de toekomst en er is onder andere gedacht aan brandstof efficiënt varen. Maar ook zijn de schepen volledig ingericht met robotica. Dit houdt in dat aan boord beperkte bemanning zit en dat bepaalde werkzaamheden aan boord vanaf land bestuurd kunnen worden. Op termijn wil Ocean Infinity de schepen zo ontwikkelen dat zij in staat zullen zijn om zonder personeel te werken. Tevens kunnen de schepen ingericht worden om op termijn op duurzame brandstoffen zoals ammoniak te gaan varen.

Ocean Infinity richt zich veelal op onderzoekswerkzaamheden waarbij de zeebodem in kaart wordt gebracht. Hierbij te denken aan locaties waar windmolenparken worden gebouwd. Maar ook richt het bedrijf zich op onderzoek in de oceanen als het gaat om het veranderende oceaanlandschap.

De Armada 78 03 heeft een lengte van 78 meter, een breedte van 15,44 meter en een diepgang van 6,20 meter. Het schip vaart onder de vlag van Singapore.

Translate