Havenonline

Wegwijs tijdens DelfSail

Delfzijl- Nog twee dagen, zijn jullie al aan het aftellen voor DelfSail? De eerste schepen liggen in de haven van Delfzijl en morgen komen twee schepen naar de Eemshaven wat nu de planning is. Op donderdag gaat dan de Sail-in van start.

Programma
Op de eerste dag van het evenement staat alles in het teken van het ontvangst van de schepen. Verder vindt een nautische markt plaats en treden diverse artiesten en shantykoren op. De avond wordt afgesloten met Danny Vera en uiteraard vuurwerk, zoals iedere dag.

De vrijdag is de Hollandse dag met vele Nederlandse artiesten waaronder Marco Schuitmaker, bekend van de hit Engelbewaarder. Zaterdag belooft ook weer een mooie artiestenavond te worden met Son Mieux en als afsluiting Davina Michelle. De laatste dag, zondag, natuurlijk de Sail-out en als afsluiter Jeroen van der Boom en Ancora.

Kaart van het evenement

Weten waar de schepen liggen, bekijk dan de kaart voordat je op pad gaat op het evenement. Alle delen van de kades zijn ingedeeld in verschillende zones. In elke zone is wel wat te beleven.

Met de boot naar Sail
Niet lopend, met de auto maar met de boot naar DelfSail. Let dan op, er geldt een verplichte vaarroute tijdens het evenement. Voor alle vaarregels, bekijk de website van DelfSail.

Te voet, fiets of met de auto
DelfSail biedt mogelijkheden om op twee locaties te parkeren. Vanaf hier gaan pendelbussen van en naar het evenement. Bekijk de mogelijkheden hier.

Schepen zijn onderweg
Meerdere schepen zijn al onderweg naar de haven. Vanmiddag kwam de oude zeesleper Holland de Eems op, onderweg naar Delfzijl
Foto’s: Arjan de Vos

Translate