Havenonline

Terrein Buss Terminal gevuld met onderdelen voor windpark Kaskasi

Eemshaven- Al van ver zijn de fundatie onderdelen van het windpark Kaskasi te zien. De grote stalen monopiles en de gele opvallende transition pieces, die ’s avonds zelfs een lampje hebben, steken overal boven uit. De monopiles liggen op zandbedden om het gewicht van de monopiles over de kade te verdelen.

De onderdelen liggen in opslag op het terrein van Buss Terminal, totdat het installatieschip komt om de onderdelen te installeren. De monopile en transition piece zijn de fundatie van een windturbine op zee. De onderdelen worden per locatie van de turbine gebouwd, dit vanwege de verschillende waterdieptes op de locatie van het windpark. De monopile zal in de zeebodem worden geheid, alwaar de transition piece op komt te staan. Bovenop de transition pieces zal in een later stadium de windturbine worden gebouwd.

De aanvoer van de Kaskasi onderdelen gaat middels drie barges die allen vanaf de fabriek in Aalborg komen. Bijna wekelijks komt een ponton aan die drie monopiles en drie transition pieces tegelijk kan vervoeren.

 

Translate