BedrijvenHavenonline

Open dag bij hoogspanningsverbinding Eemshaven

Eemshaven- TenneT en aannemer Alsema openen op zaterdag 15 juni van 11 uur tot 15 uur de deuren van het werkterrein aan de Robbenplaatweg in Eemshaven. Tijdens de landelijke Dag van de Bouw (www.debouwmaakthet.nl) kan iedereen komen kijken hoe wij werken aan een nieuwe hoogspanningsverbinding tussen twee hoogspanningsstations in Eemshaven.

Op het terrein zijn materialen en machines te bekijken en te beleven. Ook is deTenneT- informatiebus aanwezig, o.a. met een virtual reality reis door een hoogspanningsverbinding. En je kunt mee met een toerbus die langs enkele TenneT-projecten in de buurt rijdt.

Alsema is een familiebedrijf uit Zuidlaren. Dagelijks houden ca. 75 gedreven en enthousiaste collega’s zich bezig met het ontwerpen en aanleggen van complexe hoogspanningskabelnetwerken en leidingsystemen voor het transport van (duurzame) elektrische energie, gas, drink- en afvalwater. Daarnaast is het bedrijf actief in de installatietechniek. Alsema combineert vakmanschap met moderne technieken op uiteenlopende projecten door heel Nederland.

Hoogspanningsnetbeheerder TenneT is verantwoordelijk voor de leveringszekerheid van elektriciteit in Nederland en een deel van Duitsland. Ze beheert 21.000 kilometer hoogspanningsverbinding en 462 –stations.

Meer informatie via: De bouw maakt het: versterking hoogspanningsnet Eemshaven

Translate