Havenonline

Lezing over Eemshaven en werken in de haven

Eemshaven- Wat is nou leuker dan over je hobby, je haven, je werk en dus je passie te mogen vertellen. Nou niks! Veel mensen zijn wel bekend met de activiteiten in de Eemshaven, maar vaak kennen ze de achterliggende zaken niet. Ik, als havengek, wil dan ook mensen graag meenemen in mijn passie voor de Eemshaven en mijn werk in de haven.

Afgelopen maandag heb ik een lezing mogen geven over de Eemshaven en mijn werk in de haven. Ditmaal was de lezing bij Vrouwen van Nu, afdeling Roodeschool. Maar ook doe ik jaarlijks een lezing bij de eerstejaarsstudenten van de opleiding Facility Management van de Hanzehogeschool. Daarnaast ook nog andere verenigingen of business clubs, etc.

Altijd leuk om mensen mee te nemen in de haven en de wereld daarachter. Zelf werk ik in de haven als scheepsagent (en teamleider), wat voor veel mensen een onbekende baan is. Want wat doet een scheepsagent nou eigenlijk? Een scheepsagent regelt alles tussen wal een schip, zoals ik zelf altijd zeg. Dit 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar. Alles wat het schip nodig heeft regelt de scheepsagent en de agent is dan ook de contactpersoon tussen het schip, de autoriteiten en leveranciers.
Een uitdagende baan waar veel over te vertellen valt!

De groep van maandag was dan ook weer zeer enthousiast en heeft veel geleerd van de lezing.

Foto’s uit het archief tijdens andere lezing

Translate