Havenonline

Eemshaven vol met trekkers vanwege boeren protesten

Eemshaven- Van Groningen tot aan de Eemshaven, het verkeer op de N46 bestond woensdag met name uit trekkers. De boeren trokken door het hele land er weer op uit om te protesteren tegen het stikstofbeleid. De groep boeren startte hun tocht vanuit Vlagtwedde om via de A7 naar de stad Groningen te gaan. Nadat Groningen was bereikt, trok de groep door naar de Eemshaven. De eerste boeren arriveerden al voor 11 uur op de parkeerplaats bij het Zeemanshuis, waar men zich verzamelde. Daarna volgde een grote stoet trekkers die allen, met luid getoeter, hun weg vonden naar de Eemshaven.

Naast de Nederlandse boeren waren er bij het protest in de Eemshaven ook in grote getale Duitse boeren aanwezig. Uiteindelijk is een groep van rond de 250 trekkers  in de Eemshaven geweest, om daarna rond 14 uur weer te vertrekken in de richting van Groningen.

In de Eemshaven was volop politie aanwezig om de situatie zo veilig mogelijk te houden. Echter werden er geen wegen of bedrijven geblokkeerd en was actie van de politie niet nodig.

Translate