Bedrijven

Sloop en nieuwbouw in Eemshaven

Eemshaven– Op dit moment wordt er volop gebouwd, maar ook gesloopt in de Eemshaven. Even niet in de Eemshaven geweest? Nou dan is er vast alweer heel wat verandert.

In de Beatrixhaven krijgt het nieuwe gebouw van Clarksons Port Services steeds verder vorm en is al goed te zien hoeveel kantoor- en opslagruimte het pand straks gaat bieden. Verder wordt ook nog hard gewerkt bij het enorme distributiecentrum van Necron, Eemshaven Distributiecentrum . Per dag wordt het gebouw groter en groter.

Aan de andere kant van de Eemshaven wordt niet alleen gebouwd, maar ook gesloopt. Aan de Oostereemsweg worden momenteel de loodsen van de voormalige patatfabriek gesloopt. In 1990 werd de patatfabriek geopend in de Eemshaven onder de naam Gerant. Twee jaar later ging dit bedrijf failliet en werd de fabriek overgenomen door het Amerikaanse Lamb-Weston. Helaas kwam in 1997 een einde aan de patatfabriek omdat het bedrijf overging tot een verhuizing naar Zeeland.
De afgelopen jaren zijn de loodsen gebruikt door Bakker Bierum en enkele andere bedrijven.

Naast de sloopwerkzaamheden van de patatfabriek wordt ook alweer volop gebouwd. Heimachines zijn druk bezig om de fundatie te leggen voor een nieuw te bouwen datacentrum ter uitbreiding van het datacentrum van QTS, welke even verderop aan de Huibertgatweg, al een vestiging heeft.

Translate