Bedrijven

Siemens Gamesa kiest DHSS voor Hollandse Kust Zuid windpark

IJmuiden- De offshore logistieke terminal van DHSS in de haven van IJmuiden is geselecteerd als uitvalsbasis voor de logistieke activiteiten voor het windparkgebied Hollandse Kust Zuid. De terminal van DHSS aan de Volendamkade zal worden gebruikt tijdens de inbedrijfstellingsfase voor de windturbines van Siemens Gamesa Renewable Energy, die op dit offshore windpark zullen worden geïnstalleerd.

Op wind park Hollandse Kust Zuid zullen in totaal 140 turbines van Siemens Gamesa worden geïnstalleerd, welke ieder 11 megawatt capaciteit aan elektriciteit kunnen leveren. De turbine onderdelen zelf worden geladen op een installatieschip, wat vanuit Rotterdam Maasvlakte werkzaam zal zijn, terwijl het zogenoemde commissioning team van Siemens Gamesa vanaf DHSS haar logistieke terminal in IJmuiden werkzaam zal zijn, gelegen, direct naast de in aanbouw zijnde operationele basis van Vattenfall, de windpark eigenaar.

Hollandse Kust Zuid is werelds eerste subsidievrije offshore wind park ter wereld, ter grootte van 1500 megawatt. De eerste installatie activiteiten, het plaatsen van de fundaties voor de wind turbines voor het windpark, starten deze zomer.

Voor DHSS is het winnen van dit contract onder andere het resultaat van de jarenlange ervaring op gebied van offshore wind logistiek. In 2016 raakte DHSS voor het eerst betrokken met de offshore wind industrie, ten tijde van de bouw van windpark Gemini, gesitueerd boven de wadden eilanden. Sindsdien heeft het bedrijf een aantal langdurige contracten gewonnen en werkt het voor diverse wind gerelateerde bedrijven, in binnen- en buitenland.

“Wij zijn zeer verheugd om dit project vanuit IJmuiden te mogen faciliteren en uit te voeren. Het vertrouwen van Siemens Gamesa in DHSS, is de beloning van de jarenlange inzet van onze mensen, de opgebouwde expertise en het begrijpen van de markt. Hier zijn onze processen op ingericht en kunnen wij efficient maatwerk leveren, tegen de hoge vereiste veiligheids standaarden in deze industrie, aldus Wim Schouwenaar”, aldus directeur eigenaar van DHSS.

De installatie en ingebruikstelling werkzaamheden van de turbines voor het windpark zullen halverwege 2022 gaan aanvangen.

Bron: Persbericht DHSS

Translate