Bedrijven

Samenwerking tussen DHSS en Marine Coordination Services

Eemshaven- DHSS en Marine Coordination Services (MCS) slaan de handen ineen om hun krachten te versterken om operators die werkzaam zijn in de offshore windindustrie te ontzorgen.

Zowel DHSS als MCS hebben jarenlange ervaring en zijn de schakel tussen een breed scala aan belanghebbenden die werkzaam zijn in de offshore windindustrie.

Marine Coordination is een cruciale schakel tussen de planning en de offshore uitvoering van activiteiten. Het maritiem controlecentrum is de centrale plan- en coördinatieruimte voor de offshore uitvoering van werkzaamheden zoals de aanleg van een windpark of het leggen van kabels in de zeebodem. Het beheert alle operationele activiteiten op een veilige en efficiënte manier.

‘Het toevoegen van maritieme coördinatie aan onze huidige helikoptercoördinatiediensten completeert het volledige werk dat we onze klanten willen leveren om hen te ontzorgen. Deze activiteit is de toegevoegde waarde voor onze huidige operaties als scheepsagentuur, havenlogistiek en helikopteroperaties die DHSS levert.

Met MCS aan boord hebben we een gevestigde samenwerkingspartner gevonden die ervoor zorgt dat de maritieme operaties van onze klanten op locatie veilig en efficiënt worden uitgevoerd, 24/7 – per vliegtuig en schip, zegt Wim Schouwenaar, CEO van DHSS.

MCS-directeur Jens Doeksen: “We zijn erg blij dat we een strategische partner hebben gevonden in DHSS, dat sterk betrokken is bij de ontwikkeling van offshore wind op grote schaal en dat alle partijen in verschillende fasen bedient. Door ervaring, netwerk en kennis te delen ontstaat er een verdere vertrouwensbasis waar onze wederzijdse klanten van profiteren.

Naast onze gloednieuwe hoofdmeldkamer op Terschelling met onze nieuwste IT-oplossingen, is MCS nu aanwezig op A1-locaties in Eemshaven, IJmuiden en Den Helder. We werken ook samen met het helikoptercoördinatieteam van DHSS, dat zich wereldwijd snel ontwikkelt, dus we hebben volledige dekking. We zijn nu in staat om wereldwijd helikopter- en maritieme coördinatiediensten uit te voeren voor onze offshore windklanten, met eerste kansen in Europa en de VS.

Bron: Persbericht DHSS

Translate