Bedrijven

DHSS overgenomen door Clarkson Port Services

Den Helder- Vandaag is bekend geworden dat Clarkson Port Services, een dochteronderneming van het Engelse bedrijf Clarkson PLC, de logistieke dienstverlener DHSS heeft overgenomen.

DHSS is opgericht in 1997 en aanwezig in meerdere havens in Nederland. DHSS fungeert als toegangspoort voor de offshore industrie, zowel offshore wind als olie en gas. DHSS biedt diensten als agency, douane- en logistieke activiteiten en helikopter services. Alles vanuit A1-locaties in Nederlandse havens. De afgelopen jaren is de dienstverlening van DHSS volop gegroeid en het klantenbestand internationaal uitgebreid.

Clarkson Port Service is tevens actief in de offshore sector, maar ook actief in de droge bulk en olie en gas. Het bedrijf heeft locaties welke strategisch gelegen zijn in havens in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Vanaf deze locaties biedt ook Clarkson agency, logistieke- en douaneactiviteiten en terminalafhandeling.

De overname van DHSS zal voor Clarkson Port Services een grote verandering teweegbrengen en een toevoegde waarde bieden als het gaat om het klantenbestand. Tevens zijn de groeimogelijkheden vele malen groter, doordat Clarkson hierbij ook internationaal kan inschrijven op grote offshore contracten.

Het huidige personeel van DHSS wordt behouden en het team van Clarkson Port Services en DHSS zal straks bestaan uit 200 personen. DHSS zal blijven opereren vanuit de huidige locaties in Den Helder, Eemshaven en IJmuiden, maar wordt geïntegreerd in de Clarkson Port Services activiteiten. Hierdoor kunnen de klanten profiteren van de dienstverlening die de Clarkson biedt na de overname.

Algemeen directeur David Rumsey van Clarkson Port Services stelt: ”We zijn verheugd dit positieve nieuws met de markt te kunnen delen. De overname zet onze groeistrategie voort door te investeren in activiteiten en locaties die ons aanbod zullen uitbreiden en verdiepen voor bestaande en toekomstige klanten. We verwelkomen het DHSS-team bij Clarksons en kijken uit naar de kansen die het de gecombineerde onderneming biedt”.

Oprichter van DHSS, Wim Schouwenaar, zei daarop: ”De overname zal ons de operationele efficiëntie bieden die nodig is om onze visie te realiseren en om de offshore hernieuwbare energie-industrie op wereldwijde schaal te ondersteunen. Binnen Clarksons kunnen we onze algehele prestaties versnellen en verbeteren en de waarde van de diensten die aan onze klanten worden aangeboden vergroten”.

Het DHSS-team is goed bekend bij Clarkson en ook CEO van Clarksons, Andi Case, is dan ook verheugd DHSS te verwelkomen bij Clarksons. De gedrevenheid en schat aan ervaring en kennis van DHSS is een aanvulling op ons aanbod en de dienstverlening richting onze klanten.

Op de foto van links naar rechts:
Kart Hut (Board member DHSS), David Rumsey (Managing Director Clarksons Port Services Ltd), Wim Schouwenaar (founder DHSS), Innes Cameron (Director Clarksons Port Service Ltd).

Bron: Persbericht DHSS/Clarkson

Translate